fbpx Skip to main content

Ben jij op zoek naar een nieuwe werknemer, maar heb je moeite of te weinig tijd om deze te vinden? Bright helpt je graag. We zorgen er voor dat jij snel de positie ingevuld hebt, voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het gehele proces rondom het werven en selecteren van een nieuwe medewerker met de juiste skills én die past binnen jouw organisatie. Bij werving & selectie komen een hoop zaken kijken:

  • Opstellen van een vacaturetekst, SEO geoptimaliseerd
  • Verspreiden van de vacature binnen ons netwerk, op jobboards en op social media
  • Actief werven van kandidaten
  • Selecteren van kandidaten met de juiste ervaring en/of kennis
  • Voeren van gesprekken met kandidaten en screenen van competenties
  • Checken referenties

Waarom kiezen voor Bright?

Goede vraag. Er zijn immers veel organisaties in de branche en iedereen geeft aan naar jouw bedrijfscultuur te kijken. Natuurlijk doen wij dat ook. We komen graag langs om de sfeer te proeven en informatie in te winnen, zodat wij met onze expertise de juiste kandidaat uit de vijver van de arbeidsmarkt kunnen vissen.

Waar wij écht het verschil maken is dat wij eager zijn om jou zo snel mogelijk te helpen. We kunnen ons goed kunnen verdiepen in mensen en bedrijfsculturen. Wij doen er alles aan om die ene top-kandidaat voor jou te vinden en het liefst zo snel mogelijk. Wij maken gebruikt van unieke kanalen en slimme tools met de beste recruiters. Daarnaast beschikken we over een uniek netwerk, met (latent) zoekende kandidaten, welke normaal moeilijk bereikbaar zijn.

Het proces
Als je met ons een samenwerking aangaat dan ziet het proces er in grote lijnen als volgt uit: 

  • Vacature-intake: We starten met een gesprek waarin we jouw behoeften en vereisten bespreken voor de nieuwe medewerker. Wij komen hier graag voor langs bij jou om de sfeer te proeven. Na de intake stellen we een samenwerkingsovereenkomst op, om onze gezamenlijke afspraken op papier vast te leggen.
  • Doordachte wervingsstrategie: Na het gesprek ontwikkelen we een wervingsstrategie die aansluit bij jouw behoeften. We analyseren het profiel en starten onze brede zoektocht.
  • Actieve zoektocht: Met ons netwerk, tools en ervaring gaan we actief op zoek naar geschikte kandidaten. We benaderen talenten en screenen ze zorgvuldig.
  • Voorstellen geschikte kandidaat: Dankzij onze efficiënte werkwijze stellen we snel geschikte kandidaten voor. We presenteren de beste matches en begeleiden je verder door het proces.

Wat zijn de kosten?

Wij werken op basis van no cure, no pay. Waarom? Omdat wij er zeker van zijn dat wij jouw openstaande positie met de juiste kandidaten kunnen vervullen. Bij werving en selectie betaal je één keer een fee, de nieuwe medewerker komt direct op contract. Uiteraard krijg je hierbij een proefmaandgarantie voor de helft van de fee, wel zo fijn. De daadwerkelijke fee is niet vast, omdat werving en selectie echt maatwerk is. Ga er vanuit dat de kosten gemiddeld rond de 25% liggen van het fulltime, bruto jaarsalaris van de functie.

Jouw behoefte centraal

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Neem contact op met onze consultants.

Werving en selectieFlexkrachtenVacature plaatsen

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Stel je vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met je op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacybeleid voor meer informatie.